Grønn smoothie

I våre smoothies bruker vi kun ferske råvarer for å få best mulig resultat.

Plantenæringstoffer:

Antioksidanter:

Frukt og grønt inneholder mye antioksidanter som er viktig for helsen vår. Krydderurter må nevnes spesielt. De har en kraftdose i seg av antioksidanter i forhold til frukt og grønt.
De fleste lever i dag med mye stress, dårlig kosthold og andre ytre påvirkninger som gjør at kroppen har ytterligere behov for disse stoffene.
Antioksidanter er motsatt av frie radikaler. Det er de frie radikaler/avfallstoffer fra cellene som skaper problemer for oss når det blir for mange av dem. Det kan gjøre oss veldig syke. Kroppen produsere også antioksidanter, men det er ofte ikke nok. Derfor er frukt og grønt viktig. De støtter kroppen på cellenivå og stabiliserer de frie radikaler og hindrer skade på cellene. Antioksidanter styrker alt fra hud, blod, tarmer, hjerneaktivitet, muskelfunksjon, reverserer/ hindre utvikling av kreft, inflammasjon, irritabel tarm, hudsykdommer og allergier.
Det er lurt å få i seg flest mulig/ ulike virkestoffene for å optimalisere helsen sin.

Andre plantenæringstoffer:

Betaglukaner i epler.
Betakaroten i gule, orange røde og mørkegrønne grønnsaker frukt og bær.
Lykopen i tomat, melon, rosa grapefrukt.
Lutein i røde, orange og gule  grønnsaker, frukt og bær.
Reservatrol i hvite blå, og lilla grønnsaker, frukt og bær.
Guercetin i epler og løk.

Ved inntak av flest mulig av disse har vi større mulighet for å holde oss friske.

Vitaminer og mineraler:

Det finnes et stort spekter av vitaminer og mineraler og disse jobber sammen for å best kunne nyttegjøres i kroppen. Nå er det slik at dagens frukt og grønt inneholder også mindre næring en før, og derfor er det enda viktigere spise mer frukt og grønt.
Disse livsnødvendige mikronæringsstoffene sikrer at alle kroppens systemer fungere optimalt.
I frukt finner vi mye av vitaminer A, C og E som alle også er antioksidanter. Vitaminer som B6 finnes også.  Mineraler er spesielt kalium, kalsium og magnesium.
I grønnsaker er det spesielt vitamin A, C, K og B vitaminer og mineralene magnesium, kalium og kalsium.

Frø er proppfulle av vitaminer og mineraler og har i tillegg  essensielle fettsyrer som omega 3.

Fiber:

Frukt, grønt og frø inneholder også mye fiber. Det er viktig for bla fordøyelsen. Ca 75 % av vårt immunforsvaret sitter her, så det er viktig å jobbe her.
En god fordøyelse bidrar til bedre helse på alle plan.
Fiber gjør at blodsukker holder seg mer stabil. Det er også viktige forhold til irritabel tarm, candida, kreft og forstoppelse.

Vann:

Kroppen vår består av 70 % vann, så det er viktig med påfyll. Vann fra frukt og grønt er kvalitetsrikt ferdig renset vann. Mengde vann er avhengig av aktivitet, årstid og hva du spiser. En del mat er vanndrivende som kaffe og alkohol. Vann er viktig for fordøyelse og nyrefunksjon. Det bidrar til sunnere luftveier, bedre hud og økt motstandskraft mot stress.