Styrk immunforsvaret

I disse koronatidene er det naturlig å føle seg overveldet og bekymret for fremtiden. Og mer enn noen gang er det viktig å ta vare på sin egen og familiens helse. 

Å vaske hender og holde avstand til andre er de mest effektive grepene for å hindre korona smitte. En sunn og aktiv livsstil sikrer også et godt immunforsvar, som gjør oss bedre rustet mot å bli syk eller håndtere sykdom bedre hvis vi blir smittet.

Her har vi våre 6 beste tips som kan bidra til å styrke immunforsvaret.

1. Styrk tarmfloraen ved å spise mye frukt og grønt

En sunn tarmflora bidrar til et godt immunforsvar. Det beste vi kan gjøre er å spise mye og et variert utvalg av frukt og grønnsaker.

Vi anbefaler faktisk en smoothie om dagen 😊 Dette er en super måte å få mere frukt og grønt inn i kostholdet, og noe alle i familien liker. Og det beste av alt er at det er kjapt og enkelt å lage.

2. Hold deg aktiv

Regelmessig trening og aktivitet bidrar til en god helse og dermed et godt immunforsvar.
Vi elsker yoga og en joggetur. 

Hverdagsaktivitet er også en fin løsning, ta trapper i stedenfor heis, gå av bussen et stoppested tidligere, gå til butikken istedenfor å ta bilen. Man må ikke løpe maraton, man kan også gjøre små grep i hverdagen som gir god gevinst på sikt.  

3. Håndter stressnivået

I usikre tider som det vi har nå, så er det helt naturlig at man får et økt stressnivå. Økt stressnivå i kroppen øker produksjonen av stresshormonet kortisol, som har en negativ effekt på immunforsvaret. Derfor er det så viktig å være bevisst på sitt eget stressnivå og håndtere dette så godt man kan. Noen tips vi har funnet er;

  • Etabler faste rutiner også hvis du jobber på hjemmekontor.
  • Ta pauser fra nyhetssendinger og sosiale medier. Følg med på viktige oppdateringer, men ikke bli helt oppslukt.
  • Etabler rutiner med meditasjon eller yoga. Dype pust med magen og myke bevegelser gjør underverker.
  • Spis sunn og variert mat med fokus på frukt og grønt.
  • Jevnlig trening.
  • Få nok søvn.
  • Gi deg selv noen pauser hvor ingenting skal skje – les en bok, lytt til musikk eller gå en tur i stillhet.
  • Holde kontakt med venner og familie.
  • Kontakt lege hvis stress går utover din hverdag over lengre tid.

4. Prioriter god søvn

Et godt kosthold, en aktiv hverdag og lavt stressnivå vil bidra til en god søvnkvalitet. Alt henger sammen, så når man får en god rutine på ett område vil det også forbedre andre områder i livet.
Et annet tips vi sverger til er å legge seg og stå opp til samme tidspunkt hver dag. På den måte kommer kroppen inn en fast rytme som gjør det lettere å sovne om kvelden.

5. Vitamin D

D vitamin får vi fra solen, og vi som bor så langt nord med et halvår uten noe særlig sol, trenger ekstra tilskudd av D vitamin. Så fort solen kommer frem for fullt prioriterer vi å komme oss ut og nyte solstrålene.

6. Drikk nok vann

Vann er vesentlig for så mange prosesser som skjer i kroppen, og det er så fort å glemme å drikke nok. Noen har sagt at når man blir tørst er man allerede dehydrert. Så man bør drikke vann før man blir tørst.
Kaffe dehydrer kroppen, så for hver kaffekopp man tar bør man egentlig ta to glass vann. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *