Mine 6 beste smoothietips

Deilig jordbær smoothie 🙂

Jeg har lagd smoothie så lenge jeg kan huske, og har etter hvert lært meg noen tips og triks som jeg gjerne vil dele med deg. Jeg vil ha smoothien fyldig, kremet og velsmakende. I tillegg vil jeg at den skal være proppfull av gode næringsstoffer.

Dette er noe av det jeg har lært meg underveis på hva som gir en deilig velsmakende og supersunn smoothie. Håper du finner noen tips du kan ta med deg 😊  

 1. Jeg kaster aldri frukt som begynner å bli overmoden. Kutt de opp i biter og frys de ned. Det meste av frukt passer godt i en smoothie. Spesielt bananer som har blitt for brune og ingen lengre vil spise de – perfekt å fryse ned. Jo brunere bananer jo søtere 😊
   
 2. Har du grønnsaker som du ikke får brukt, ha de i blenderen med litt vann og frys de ned i isposer eller som isterninger. Perfekt å blende inn en isbit med grønnsaker i smoothien.
   
 3. Tenker du å lage en grønn smoothie med mye grønnsaker, er det smart å bruke sitron og ingefær. Dette nøytraliserer den «grønne» smaken og gjør at den bitre smaken på grønnsakene blir borte. Bruk gjerne isbiter til servering – jo kaldere jo friskere 🙂 
   
 4. Skal du lage smoothies til barn, er det lurt å fokusere på søte ingredienser og balanse mellom det sure og søte. Barn elsker jo det søte 😊 Har du ikke nok søte frukt, kan du søte det ekstra med f.eks honning. Bruk gjerne vanilje som fremhever den søte smaken. 
   
 5. For å binde smoothien godt sammen og gi den fyldige gode konsistensen trenger man en fettkilde. Her bruker jeg ofte lecithin som er et kosttilskudd med gode plantefett kilder. Det er en emulgator som binder fett og vann sammen så ikke smoothien skiller seg og samtidig gir den en fløyelsmyk konsistens. Det er f.eks lecithin som gir is den fløyelsaktige konsistensen. Du kan også bruke avokado som fettkilde. 
   
 6. Vi må også ha en væske til smoothien som fremhever den gode smaken. Jeg bruker ofte frukt juice, yoghurt, kaldpresset grønnsaksjuice, rismelk eller havremelk.  

Da er det bare å nyte en deilig fersk smoothie i vårsolen 😊 

Om du ikke vil lage smoothies selv, så klikker du bare HER. Så skal jeg lage en av mine aller beste smoothier til deg og levere den hjem til deg 😊

Blåbær smoothie 🙂
Mango, spinat og jordbær smoothie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *